Stress & Burn-out

"De grootste rijkdom is gezondheid"

 • Wil jij meer energie en minder last van malende gedachten?
 • Wil je weer lekker slapen en uitgerust wakker worden?
 • Wil je gedurende de dag dingen kunnen ondernemen en geen dips in je energie?
 • En wil je af van het vreselijke stress gevoel die aldoor zeurt en je het gevoel geeft te overleven in plaats van leven?

Dan is het van belang om met voeding je lichaam beter te laten werken!

Naast dat een burn-out een teken is dat je geestelijk lang over je grenzen bent gegaan en niet voldoende rust hebt genomen, is het ook een teken dat je lichamelijk uit balans bent.
Een burn-out betekent stress en stress is één van de meest verziekende factoren die er is. 
Je hormonen raken uit balans, het endorfinesysteem raakt verstoord, vitaminen en mineralen worden geroofd, de bloedsuikerspiegel gaat erg schommelen, je dag en nacht ritme is zoek en je gewicht is niet meer wat het was doordat je schildklier niet goed meer werkt.

Het kan zelfs zo zijn dat je door de lichamelijke klachten in de burn-out terecht bent gekomen! Misschien heb jij jezelf wel helemaal uitgeput met het rennen van lange afstanden, jezelf vaak uitgehongerd of geleefd op junkfood. Allemaal factoren die extra stress zijn voor een lichaam. Combineer dit met een drukke baan, veel stress van je omgeving of een lastige situatie in je omgeving en je kunt flink uit balans raken.

Een burn-out is een verstoring van lichaam en geest. Alles lijkt wel uit balans te zijn, en dit rechttrekken kan voelen als een grote zware uitdaging. 

Herstel beter als je alle factoren aanpakt!

Merk je dat je overspannen begint te raken, tegen een burn-out aan zit of zit je er midden in?
Dan kan het heel fijn zijn om naast je eventuele psychische hulp, je ontspanningsmanieren of andere hulp ook je voeding en leefstijl onder de loep te nemen. Juist in tijden van vermoeidheid, slecht slapen en hormoonproblemen ga je wat slechter voor jezelf zorgen; je gaat meer eten van de verkeerde dingen en zorgt daardoor dat het lichaam nog meer uit balans raakt. 

Wat je lichaam nu nodig heeft is voedend eten op de juiste momenten en daardoor ook meer rust. Verkeerde voeding is stress, en dat wil je juist vermijden toch? 

Je wilt voor dat lichaam toch optimale voeding, genoeg vitaminen en mineralen en een leefstijl die bijdraagt aan het verbeteren van je energie

Wat gaan we doen?

Als Orthomoleculair therapeut kijk ik verder dan je klachten;
We gaan op onderzoek uit naar de werking van je lichaam. Door een uitgebreide intake krijg ik zicht op jouw functioneren; hoe werken je darmen, je hormonen, je endorfinesysteem.
Past je huidige voeding en leefstijl  daarbij, en hoe kunnen we zorgen voor meer energie, meer rust in je koppie en heb je eventueel suppletie nodig om systemen te ondersteunen en je lichaam weer te kunnen laten werken zoals het hoort.

Na de intake kun je direct aan de slag met een duidelijk plan waarbij ik veel uitleg geef. Als jij snapt waarom je het doet zal het ook makkelijker zijn! Daarnaast houd ik rekening met je daadkracht; geen moeilijke recepten of allerlei gekke dingen die je moet gaan eten als je daar nog geen energie voor hebt. Een simpel en goed toepasbaar plan waar je snel resultaat mee boekt, incl. uitleg en altijd de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Stap uit die vicieuze cirkel...

 • Vreselijke vermoeidheid
 • Slecht slapen
 • Je leeg voelen
 • Vreselijke onrust die niet stoppen wil
 • Geen energie meer om te bewegen
 • Gebrek aan concentratie
 • Darmproblemen

Als je één of meerdere van deze klachten herkent is het al van belang om in te grijpen; je lichaam geeft duidelijke signalen! Een burn-out is de eindfase waarbij je helemaal op bent maar daarvoor geeft je lichaam al vele keren een teken dat er iets niet goed gaat.
Heb jij al stress door een situatie in de omgeving of een zware baan, en bezorg jij je lichaam wellicht ook nog veel extra stress door fysieke belasting of uitputting?
Pak het aan voordat het erger wordt of ga aan de slag om de vicieuze cirkel te kunnen doorbreken en weer energie te krijgen om te leven in plaats van overleven!

 

KOM IN ACTIE Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen!
Neem direct contact op
© 2024 Leefstijlconsulent Miriam