HomeOrthomoleculaire therapie

Wat is Orthomoleculaire Therapie?

"De grootste rijkdom is gezondheid"


Voeding voor een gezond lichaam

Ziekte geneest eerder bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam. Dat is het uitgangspunt van orthomoleculaire geneeskunde. Dat gezonde voeding bijdraagt aan een gezond lichaam is bekend. Onderzoek heeft aangetoond dat verkeerde voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van ziekten. Goede voedingsgewoonten zorgen juist voor een sterker immuunsysteem. Ben je ziek, zit je niet lekker in je vel, of wil je weten hoe je jouw lichaam zo gezond mogelijk kan houden? Dan kan ik jou verder helpen. Ook als je een kinderwens hebt zwanger of net bevallen bent ondersteunt orthomoleculaire therapie het lichaam.
 

Je lichaam optimaal laten functioneren

Ortho betekent juist en recht. Moleculair betekent met “met betrekking tot de moleculen in het lichaam”. Dat houdt in dat je je lichaam voorziet van de juiste en beste voedingstoffen, zodat het optimaal kan functioneren. Door orthomoleculaire therapie ga ik jouw lichaam op moleculair niveau corrigeren. Dat doe ik met voedingsstoffen. Lichaamscellen functioneren alleen goed als de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn. Daarbij nemen we ook jouw leefstijl onder de loep. 

De geschiedenis van orthomoleculaire therapie

Voeding kan genezen. Dat wist Hippocrates al ver voor het begin van onze jaartelling. Van hem is de bekende uitspraak: “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” In het begin van de twintigste eeuw werd ontdekt dat bijvoorbeeld scheurbuik genezen kon worden door het toedienen van vitaminen C. In 1968 introduceerde de wetenschapper Linus Carl Pauling (1901-1994) in zijn publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Science de term “orthomoleculaire geneeskunde”.

Voorbeelden van (chronische) gezondheidsklachten die heel goed orthomoleculair behandeld kunnen worden zijn onder andere;

Vermoeidheid/ Slaapproblemen
Stress/ burn-out / stemmingsklachten
Hormoonklachten (PMS, PCOS, kinderwens, overgang)
Fibromyalgie
Spijsverteringsproblemen / Darmklachten
Huidproblemen / Allergieën
Diabetes
Overgewicht

De behandeling

Als Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut geloof ik in de kracht van ons lijf. Maar daarvoor moeten we wel goed voor onszelf zorgen! Wat voor brandstof gebruik jij voor je motortje?
Is dat iets wat voedend is met vitaminen en mineralen of eet je gewoon om iets binnen te krijgen?
De basis van vele ziektes ligt bij eten van producten waar ons lichaam eigenlijk niet goed tegen kan, en een leefstijl die te veel van onszelf vraagt.
Eigenlijk weten we vaak wel dat dingen anders kunnen, maar hoe verander je dat? 

Samen met jou ga ik op zoek naar de oorzaak van je klachten en bekijken we waar het “mis” gaat in je voedingspatroon. Aan de hand van een vragenlijst, en een uitgebreid intakegesprek krijg ik inzicht in de werking van je systeem. Ik kan hierbij gebruik maken van testen zoals een bloedafname, ontlastingsonderzoek, urine screening en allergietesten. 
Hieruit zal een behandelplan ontstaan met als basis je leefstijl, gezonde voeding en veel voorlichting.
Het is namelijk van groot belang dat je begrijpt waarom iets goed voor je is, zo kun je de behandeling ook beter volgen.

Optimale balans

Bij het maken van een plan, nemen we ook de manier van leven onder de loep. Beweeg je voldoende, heb je tijd om te ontspannen en kom je voldoende tot rust? Emoties spelen een belangrijke rol in je leven. Van stress, verdriet en teleurstellingen kun je lichamelijke klachten krijgen. Terwijl lachen, geluk en je veilig voelen juist een positief effect op je welzijn hebben. Orthomoleculaire therapie werkt aan de optimale balans, zodat je meer energie krijgt en jouw lichaam zichzelf kan herstellen. Wat voor iemand anders werkt, hoeft voor jou niet te werken, daarom maak ik altijd een individueel plan.
 

Orthomoleculaire therapie is voor iedereen. Het helpt als je ziek bent, maar ook als je juist wil voorkomen dat je ziek wordt en je lichaam sterker wilt maken. Jong en oud, man en vrouw, iedereen heeft baat bij orthomoleculaire therapie.

Je kunt na de intake gelijk aan de slag. Ik vorm tijdens het eerste gesprek al een behandelplan en zal daarbij rekening houden met je draagkracht, je fysieke belasting en zorgen dat het praktisch en haalbaar is. 

9 van de 10 klanten ervaart binnen een aantal weken al grote verbetering van de klachten!

Orthomoleculaire therapie als aanvulling op de reguliere geneeskunde

Samen werken we aan een gezond lichaam en het voorkomen of genezen van klachten en ziektes. Dat doe ik, als dat nodig is, samen met jouw huisarts of medisch specialist. Orthomoleculaire therapie kan  een hele mooie aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde. 

Wil je werken aan je gezondheid en de oorzaak van je klachten aanpakken?
Neem direct contact op
© 2022 Leefstijlconsulent Miriam