HomeMiriam

Miriam 

Leefstijlconsulent Miriam HogervorstIk ben Miriam Hogervorst (’71), het gezicht achter leefstijlconsulent Miriam.

Mijn professionele roots gaan terug naar 1989 toen ik begon aan de opleiding tot A-verpleegkundige. Deze opleiding, en vervolgens de vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige heeft mij veel geleerd over het menselijk lichaam en de invloed van ziekte op een lichaam.

Complementaire geneeswijze
In de orthomoleculaire behandeling komt voor mij alles samen. Naast de interesse die ik al jaren heb voor de werking van het menselijk lichaam, vind ik het heel interessant wat de invloed van voeding en leefstijl heeft op je lichaam.

Wat is er mooier om je eigen lichaam op een zo natuurlijk mogelijke manier te ondersteunen? Orthomoleculaire therapie is een van de complementaire geneeswijzen die het zelfherstellende vermogen van het lichaam ondersteunen. Soms is alleen orthomoleculaire therapie voldoende, soms is er nog een andere vorm van zorg nodig. Bijvoorbeeld yoga en fysiotherapie. Ook werk ik als dat nodig is, samen met jouw arts of medisch specialist. Ik geloof erin dat onze kennis elkaar kan versterken. Soms blijkt ook dat er reguliere ondersteuning nodig is, of er is al reguliere ondersteuning en blijkt dat orthomoleculair verder ondersteunend kan werken. Zo werk ik dus sámen met je arts of specialist.

Oncologieverpleegkundige
Naast mijn werk als orthomoleculair therapeut, ben ik werkzaam als oncologieverpleegkundige in een gespecialiseerd ziekenhuis voor borstkanker. Twee hele mooie werelden die me beiden even lief zijn.
Door mijn achtergrond beschik ik over een brede medische (oncologische) kennis. Ik vind het mooi om de reguliere zorg te combineren met de orthomoleculaire zorg. Ik werk graag samen met zorgprofessionals uit beide werelden. Ik heb een grote belangstelling voor alles wat met gezondheid te maken heeft en welke invloed je daar zelf op kunt hebben, en de invloed van voeding en leefstijl hierop.

Gezondheid gaat voor mij niet alleen over een gezond gewicht, maar ook over een levensstijl waarbij je zelf bijdraagt aan je eigen gezondheid.

Drukke maatschappij
In mijn werk als oncologieverpleegkundige heb ik ervaren dat de gezondheidszorg in Nederland fantastisch is! Maar ik heb ook ervaren dat er nog te weinig aandacht is voor voeding en leefstijl.
Die ondersteuning geef ik dus graag. Zeker in onze drukke maatschappij, vol prikkels en afleiding en waarin makkelijke voeding voor het grijpen ligt en we niet meer lichamelijk actief hoeven te zijn.

Brede visie op gezondheid
Door zowel mijn verschillende opleidingen, mijn werk als oncologieverpleegkundige en als orthomoleculaire therapeut, heb ik een brede visie op gezondheid ontwikkeld. Ik omarm zowel de reguliere zorg als de complementaire zorg, en gebruik de krachten van beide systemen om samen te werken aan herstel. 

Gaan wij samen werken aan jouw gezonde lichaam en geest?
                          
                                              Neem contact met me op


Opleidingen en Ervaring

Na mijn opleiding als verpleegkundige heb ik me gespecialiseerd als oncologieverpleegkundige. Regelmatig volg ik verdiepingscursussen en bijscholingen om mijn kennis op peil te houden, zowel als oncologieverpleegkundige als op orthomoleculair gebied. 

 • 2022 Training werken met Positieve Gezondheid, Visom
 • 2022 Adem- en Koudetraing, Lijf & Visie 
 • 2021 -2021 Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, SOHF
 • 2021 Workshop Adem & Koude 
 • 2021 Workshop: Herstel na Covid 19
 • 2021 EMB bloedtest, SOHF
 • 2020 - 2020 Orthomoleculaire Voeding en suppletie bij SOHF (zowel basis, als gevorderde opleiding)
 • 2006 - 2007 Holistische massage, Holos, Academie voor massagetherapie
 • 2016 - 2017 Mammacare Opleiding
 • 1997 - 1999 Vervolgopleiding Oncologieverpleegkundige
 • ‚Äč1989 - 1993 Opleiding tot A-verpleegkundige
Wil je werken aan je gezondheid en de oorzaak van je klachten aanpakken?
Neem direct contact op
© 2022 Leefstijlconsulent Miriam