KINDERWENS | ZWANGER 

Kinderwens? Een goede conditie is belangrijk
Heb je een kinderwens of ben je zwanger? Gezonde voeding is altijd belangrijk. Zeker voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen. En ook voor toekomstige, of nieuwe vaders is een goede conditie belangrijk. Goed eten helpt daarbij. Dat foliumzuur belangrijk is dat weten de meeste vrouwen wel. Maar wist je dat ook vitamine B12 en D, Omega 3-vetzuren en met name ook EPA en DHA bijdragen aan je gezondheid als (aanstaande) moeder en vader?

Als je graag zwanger wilt worden en het gebeurt niet, dan is dat verdrietig. Voeding, hormoonbalans, vitamines, de kwaliteit van het sperma en je leefgewoontes kunnen hierop van invloed zijn. Samen kijken we of er op deze gebieden verbeteringen mogelijk zijn. Daardoor wordt duidelijk wat je kunt veranderen om de kans op een zwangerschap te vergroten.

Ondersteuning bij kinderwens

Zwanger raken blijft uiteindelijk toch altijd weer een wonder. Nog steeds weet de wetenschap niet hoe het exact zit. Soms is een medisch traject nodig om zwanger te kunnen raken. Ook in dat traject verhoog je je kans om zwanger te raken als je lichaam over de juiste voedingsstoffen beschikt. Zo kan ik, ook in vruchtbaarheidstrajecten, een ondersteunende en aanvullende behandeling geven.

Juiste voeding en leefstijl

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon en een juiste leefstijl dragen bij aan een evenwichtige hormoonhuishouding. Hierdoor neemt je vruchtbaarheid toe.

ZWANGERSCHAP

Een goede zwangerschap

Als je zwanger bent gebeurt er van alles in je lichaam. Een goed en gezond verloop van je zwangerschap draagt bij aan de gezondheid van je baby. Uit onderzoek blijkt dat voedingstoffen die de moeder tijdens de zwangerschap krijgt, bijdragen aan de gezondheid van de baby.  Er zijn veel factoren die een goede zwangerschap kunnen bevorderen. Juiste voedingsstoffen spelen hierbij een rol. Daardoor creëer je de juiste voorwaarden voor een goede gezondheid van jezelf en je kind.

De eerste 1000 dagen vormen de basis
Een gezond lichaam levert vaak een gezonde zwangerschap op en dus een goede start voor moeder en kind. De eerste 1000 dagen van een kindje zijn ontzettend belangrijk voor de gezondheid van een kind. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een zwangere vrouw. Bijna iedereen weet dat foliumzuur belangrijk is maar ook vitamine B6, B12 en D3 zijn belangrijk. En de omega 3-vetzuren. Een goede darmflora heeft een positief effect op moeder en kind.  

Borstvoeding geven

Een gezonde en prettige zwangerschap zorgt ervoor dat jouw lichaam zich optimaal kan voorbereiden op de bevalling en de periode daarna. Mogelijk ook op het geven van borstvoeding. Daarvoor zijn gezonde voeding en supplementen belangrijk. Als jij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, is je darmflora gezond. Daar profiteer je niet alleen zelf van, maar ook je baby heeft daar baat bij.

Voorkom zwangerschapskwaaltjes
Veel zwangerschappen gaan gepaard met kwaaltjes, zoals blaasontsteking, nachtelijke spierkramp, obstipatie, misselijkheid en schimmelinfectie. Deze zijn op een natuurlijke manier vaak goed te behandelen. Ik informeer je daar graag over.

KOM IN ACTIE Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen!
Neem direct contact op
© 2024 Leefstijlconsulent Miriam