HomeNieuwsWat doe jij bij klachten?

Wat doe jij bij klachten?

15 mei 2022
Wat doe jij bij klachten?

maar dan 'ineens' allemaal klachten krijgen. Hoe kan dat toch?

Ineens is het meestal niet.
Het lichaam heeft vaak al vele signalen gegeven voordat klachten echt vervelend worden of opstapelen.
Beetje spierpijn die wat lastiger weg gaat, haaruitval, huidklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, slechter slapen, je bed niet uit kunnen komen, vage pijntjes etc.
Allemaal signalen van het lijf dat het zwaarder begint te worden…

Het lichaam streeft 24 uur per dag naar balans, ook wel homeostase genoemd. Het lichaam is altijd bezig alle processen op orde te houden zodat het optimaal kan presteren.
Ons zelfherstellend vermogen is gigantisch en heel veel schade die je gedurende de dag oploopt wordt o.a. in de nacht weer hersteld.
Helaas kunnen we er niet ons hele leven zomaar op vertrouwen dat het lichaam alles naar behoren uitvoert.

Het heeft daarvoor wel een aantal dingen nodig;

πŸ₯’Gezonde voeding
Een hele belangrijke want het lichaam heeft iedere dag vitaminen, mineralen, koolhydraten, vetten en eiwitten nodig om goed te blijven draaien. Eet je veel bewerkte voeding (pakjes, zakjes, kant & klaar), dan gaat je lichaam op den duur protesteren en krijg je klachten.

πŸ€Έβ€β™‚οΈBeweging
We zijn niet gemaakt om de hele dag te zitten. Heel veel ontstekingsproblemen in je lichaam komen door een inactief leven. Voor je spieren, gewrichten, organen en uiteindelijk ook je humeur is het van groot belang iedere dag minimaal 30 minuten in beweging te zijn.

πŸ§˜β€β™€οΈOntspanning
We staan de hele dag ‘aan’ in deze drukke maatschappij dus moeten er ook momenten zijn waarop je lichaam en brein even ‘uit’ kunnen en op kunnen laden. Momentjes echt even niets doen zijn super. Ook wandelen, yoga, meditatie zijn top!

😴 Slapen
In de nacht herstel je. Heb jij tekort aan slaap dan heb je ook een tekort aan herstel en dat ga je op den duur merken. Zorg voor een ritme, vermijd teveel drukte in de avond en kies liever voor een boek voor het slapen gaan dan een scherm (Ipad).

Wat doe jij om je lichaam optimaal te laten werken?

Hulp nodig? Ik help je graag!
Boek hier een consult of gratis kennismakingsgesprek in.

 

KOM IN ACTIE Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen!
Neem direct contact op
© 2024 Leefstijlconsulent Miriam