HomeNieuwsVoed jezelf gezond

Voed jezelf gezond

12 september 2021
Voed jezelf gezond

Als de darm niet goed werkt door verkeerde voeding of je voedingsstoffen niet goed worden opgenomen krijg je tekorten aan vitaminen en mineralen. Daarnaast wordt de darm niet voor niets het tweede brein genoemd, als die niet lekker werkt werk jij ook niet lekker. Andersom heb je zelf ook invloed op de darm; denk maar eens aan iets spannends wat je moest doen. Grote kans dat je dat in je onderbuik voelde of misschien zelfs diarree had van de spanning.

Het endorfinesysteem is een stresssysteem wat er, kort gezegd,voor zorgt dat alle geluksstofjes in balans zijn. Door bewerkte voeding en exorfinen kan dit systeem dusdanig worden beinvloed dat je niet lekker in je vel zit, mist in je hoofd hebt, veel stress gevoel ervaart, een constante onrust voelt, somberheid of zelfs depressieve gevoelens ontwikkeld. Dit systeem heeft ook vaak invloed op je gewicht (eetbuien, moeite om afvallen vol te houden of vastlopen hiermee).

Heb je wel eens een tijdje gezonder gegeten? Misschien herken je dan wel dat je mentaal frisser wordt, lekkerder in je vel zit, weer zin krijgt om te sporten en je buien een stuk minder heftig zijn. Andersom, na een weekendje van teveel snoepen en snacken kun je de maandag echt last hebben van een dip, extra vermoeid zijn en moeite hebben om je bed uit te komen.

KOM IN ACTIE Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen!
Neem direct contact op
© 2024 Leefstijlconsulent Miriam