Suiker
22 juli 2020

Suiker kennen we in 2 vormen;
Geraffineerde suiker= in de fabriek gezuiverd.
Veel voedingsstoffen gaan dan verloren.
Voorbeelden:
- kristalsuiker
- rietsuiker
- basterdsuiker
- druivensuiker
Ongeraffineerde suiker= een natuurlijke suiker. Hierin zit vaak nog een klein percentage voedingstoffen.
Deze vorm van suiker is beter om te gebruiken.
Voorbeelden:
- palmsuiker
- kokosbloemsuiker
- honing
- ahornsiroop
Verborgen suikers voedselindustrie;
In veel producten word glucose- fructosestroop toegevoegd. Dit onderdrukt de eetlust nauwelijks maar zet het eetlustonderdrukkende (verzadigings)hormoon Leptine buiten spel. Hierdoor blijf je dus altijd (zoete)trek houden.
Andere namen zijn: maisstroop, agavesiroop, vruchtenstroop en HFCS. Allemaal verborgen, ongezonde vormen van suiker.