HomeNieuwsPatronen doorbreken

Patronen doorbreken

23 april 2022
Patronen doorbreken

Maar hoe? We weten vaak niet hoe te veranderen omdat we vast zitten in onze oude patronen.
Maar het is vaak de eerste kleine stap die hierin belangrijk is!

We zijn geneigd om alsmaar in hetzelfde vertrouwde cirkeltje te blijven ronddraaien.
Dit maakt dat wij niet verder komen en vast blijven zitten in onze oude patronen.

Maar wanneer je niet meer happy bent met wat je doet en hoe je leeft, dan kan je op den duur stress gaan ervaren, je niet happy voelen en uiteindelijk lichamelijke klachten krijgen.

Mindset is ontzettend belangrijk als je een vast patroon wilt (gaan) doorbreken.
Hoe jij denkt en je voelt heeft invloed op hoe je dag verloopt, hoe energiek je bent en wat je in je mond stopt aan gezonds of ongezonds.

Opstaan met focus en een doel kan hierbij heel goed helpen. Even kort (of lang) een momentje voor jezelf in de ochtend kan heel krachtig zijn. Een wandeling, wat oefeningen, een meditatie of gewoon even rustig opstarten kan je helpen de dag prettiger door te komen.
Ervaar maar eens of je verschil voelt met je haastige ochtenden waarbij je een race tegen de klok voert of de wekker een kwartiertje eerder zet en je dag zonder stress begint. Grote kans dat je hier de rest van de dag profijt van hebt!

Om je doelen te behalen kan het ook helpen om even op te schrijven wat je die dag wilt behalen of doen. Je kunt dit doortrekken naar je leefstijl en bedenken wat je die dag gaat eten, of je gaat sporten en waar je even een momentje voor jezelf pakt.

Als laatste zijn je gedachten heel krachtig! “Het zal vandaag wel lastig worden”, of “ik ben moe dus ik ga het vast niet redden om gezond te eten’ zijn gedachten die je niet helpen. Maak ze krachtig en bedenk dat jij en je lijf veel sterker zijn!

Vind jij het ook lastig je oude patronen/gewoontes om te zetten en deze aan te passen zodat er ruimte komt voor nieuwe patronen/nieuwe levenswijze?

En wil jij eigenlijk die eerste stap zetten naar een gezond en gelukkig leven?

Wacht niet langer en neem die eerste stap!!
Ik kan jou daar bij helpen! Ik help je graag!

 

KOM IN ACTIE Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen!
Neem direct contact op
© 2024 Leefstijlconsulent Miriam