HomeOver mij

Over Miriam

Ik ben Miriam Hogervorst (’71), het gezicht achter leefstijlconsulent Miriam.

Mijn professionele roots gaan terug naar 1989 toen ik begon aan de opleiding tot A-verpleegkundige. Deze opleiding, en vervolgens de vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige heeft mij veel geleerd over het menselijk lichaam en de invloed van ziekte op een lichaam.

In de orthomoleculaire behandeling komt voor mij alles samen.

Naast de interesse die ik al jaren heb voor de werking van het menselijk lichaam, vind ik het heel interessant wat de invloed van voeding en leefstijl heeft op je lichaam.

Gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, stress/ burn-out, hormonale problemen, overgewicht, spijsverteringsklachten, zijn niet altijd op te lossen met enkel alleen medicatie.

Door naar de onderliggende oorzaak te kijken en die aan te pakken, sla je een weg in waarin je met de juiste voeding/leefstijl, veel kunt bereiken.

Door mijn achtergrond als oncologieverpleegkundige beschik ik over een brede medische (oncologische) kennis. Ik vind het mooi om de reguliere zorg te combineren met de orthomoleculaire zorg. Ik werk graag samen met zorgprofessionals uit beide werelden.

Ik heb een gezonde nieuwsgierigheid, een brede interesse voor mensen, en voor de cultuur/ religie en achtergrond van iemand. Ik wil altijd graag weten hoe het écht met iemand is.

Ik houd van analyseren door te kijken naar oorzaken, gevolgen en op deze manier te komen tot oplossingen. Ik geloof in mogelijkheden.

Daarnaast heb ik een grote belangstelling voor alles wat met gezondheid te maken heeft en welke invloed je daar zelf op kunt hebben, en de invloed van voeding en leefstijl hierop.

Uit eigen ervaring weet ik ook wat gezonde voeding en een verandering in leefstijl met je lichaam doet. Ik heb geworsteld met overgewicht, weinig energie/ vermoeidheid en verschillende hormonale problemen.
In mijn persoonlijke zoektocht naar een oplossing kwam ik terecht in de orthomoleculaire wereld.
Daardoor weet ik nu wat de oorzaak was van mijn klachten en heb deze kunnen aanpakken.

Gezondheid gaat voor mij niet alleen over een gezond gewicht, maar ook over een levensstijl waarbij je zelf bijdraagt aan je eigen gezondheid.

Mijn ambitie is om er te zijn voor mensen die willen onderzoeken welke keuzes ze kunnen maken om lekker in hun vel te zitten. Met mijn kennis en ervaring kan ik zorgen dat jij inzicht krijgt in wat jou fysiek, mentaal, emotioneel voedt en wat juist niet.​

Opleidingen en Ervaring

Na mijn opleiding als verpleegkundige heb ik me gespecialiseerd als oncologieverpleegkundige.

Regelmatig volg ik verdiepingscursussen en bijscholingen om mijn kennis op peil te houden, zowel als oncologieverpleegkundige als op orthomoleculair gebied.

Ik heb de opleiding orthomoleculaire voedings-, en suppletieadviseur gevolgd bij de Ortho Health Foundation.

In Maart 2021  ben ik gestart bij de Ortho Health Foundation met de opleiding tot Orthomoleculair therapeut.

2020 – 2020 Orthomoleculaire Voeding en suppletie bij SOFH (zowel basis, als gevorderde opleiding)
2006 - 2007 Holistische massage bij Holos, Academie voor massagetherapie
2016 - 2017 Mammacare Opleiding
1997 - 1999 Vervolgopleiding Oncologieverpleegkundige
1989 - 1993 Opleiding tot A-verpleegkundige

Wil je werken aan je gezondheid en de oorzaak van je klachten aanpakken?
Neem direct contact op
© 2021 Leefstijlconsulent Miriam