HomeCoaching bij kankerLeefstijl Coaching

Leefstijl Coaching                            

"De grootste rijkdom is gezondheid"       

Zorg voor een ‘gezonde leefstijl’ hoor je vaak zeggen en je leest het overal. Maar wat is het eigenlijk, wat wordt er mee bedoeld?
Een gezonde leefstijl bestaat uit een aantal belangrijke onderdelen zoals:

  • Voeding
  • Beweging
  • Slaap
  • Sociaal
  • Ontspanning
  • Zingeving

Deze onderdelen hebben samen een grote invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid!

Gezonde leefstijl gaat om een gezond lijf en een gezonde geest. Goede voeding, bewegen, ontspanning, sociaal-emotionele aspecten en mentale kracht zijn nauw met elkaar verbonden. Het helpt om je gelukkig, gezond en fit te voelen. 
Maar er spelen meer factoren mee. Denk aan zingeving, een doel hebben in je leven, het meedoen in de maatschappij.      

Je leefstijl veranderen gaat niet vanzelf. Het kost tijd, moeite, energie én motivatie!
Als leefstijlcoach wil ik jou helpen. Stap voor stap gaan we op zoek gaan naar een manier die bij jou past. Als we klaar zijn, zit jij lekkerder in je vel, voel jij je fitter en gezonder en heb je een positiever zelfbeeld.
Je bent waarschijnlijk afgevallen en meer gaan bewegen. Misschien slaap je beter, ervaar je minder stress of kun je je meer ontspannen. Mensen met diabetes hebben wellicht minder of geen medicatie meer nodig. Kortom: jouw gezondheid is positief veranderd!

Leefstijl en Orthomoleculair

Deze 2 begrippen vullen elkaar aan. Een gezonde leefstijl zorgt voor een gezond lichaam.

Onze huidige manier van leven (veel ongezond eten, veel zitten en stress) zorgt ervoor dat ons immuunsysteem erg snel wordt geactiveerd. Deze snelle activatie zorgt voor een zogenaamde laaggradige ontsteking en de gevolgen hiervan kunnen verschillende verstoringen in het lichaam veroorzaken (bijvoorbeeld insulineresistentie, cortisol afgifte, enzovoorts.) Deze aandoeningen zijn onder andere verantwoordelijk voor andere ziektes zoals type 1 diabetes, chronische vermoeidheid, maag/darmproblemen en depressie.

Ook toe aan een gezondere versie van jezelf? Meld je aan, ik ontmoet je graag in mijn praktijk of we gaan samen wandelen!                                       

Je hoeft het niet alleen te doen!
Samen gaan we kijken wat je kunt doen op het gebied van voeding, beweging, ontspanning om je gezondheid een positieve boost te geven!

Ik help je om je doelen te behalen, helemaal op jouw eigen manier. Mijn aanpak bestaat uit verschillende stappen; kennismaking, intake, gepersonaliseerd advies, uitleg testuitslagen, en coaching.
Een orthomoleculair leefstijl traject bestaat altijd ten minste uit een intake en bijbehorend advies.
Een aanvullend coaching traject is een goede manier om ervoor te zorgen dat je de adviezen daadwerkelijk in de praktijk kunt brengen, maar is niet verplicht.

Tip: vind je een consult in een spreekkamer minder prettig?
Ik bied ook wandelcoaching. We praten dan terwijl we wandelen!

VERANDEREN BEGINT MET EEN EERSTE STAP

Neem contact op

KOM IN ACTIE Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen!
Neem direct contact op
© 2023 Leefstijlconsulent Miriam