HomeCoaching bij kankerCoaching bij kanker

Coaching bij Kanker

"De grootste rijkdom is gezondheid"

Als je de diagnose kanker krijgt, is dat een grote schok. Veel vragen komen op je af. Er zijn verschillende behandeltrajecten.  Vanuit mijn werk als oncologieverpleegkundige, ben ik goed op de hoogte welke veranderingen kunnen optreden bij de verschillende behandelingen.

Kanker, en dan?


Je leven oppakken na kanker of leven met chronische kanker, is niet makkelijk. Je bent klaar met de behandelingen en verlaat het warme bad van de artsen en verpleegkundigen. Daar sta je dan, je moet het weer zelf doen. Maar hoe?

Hoe pak jij je leven weer op dat zo anders is. Hoe ga je om met je naasten die het gevoel hebben dat het traject er eindelijk op zit? Hoe ga je om met je gevoelens en gedachten, die alle kanten op gaan?

Ik sta graag voor je klaar om je te helpen je leven weer op de rit te krijgen. Of het nu om je gezinsleven, je werk of je lijf gaat.
Of misschien zit je nog middenin een rouwproces over wat kanker met je heeft gedaan.

Bij kanker kunnen verschillende behandeltrajecten ingezet worden. Denk aan een operatie, chemotherapie / immunotherapie en hormonale therapie.

Deze behandelingen hebben vaak hevige bijwerkingen. Zowel op lichamelijk, psychisch als op cognitief niveau.  Verminderde eetlust, vermoeidheid, verminderde lichamelijke conditie, angst, overgangsklachten (o.a. opvliegers, stemmingswisselingen, spier- en gewrichtsklachten), osteoporose (botontkalking) zijn helaas geen uitzondering.

Orthomoleculaire behandelingen kunnen complementair (= aanvullend) gegeven worden bij deze verschillende klachten, met als doel: klachten verminderen en kwaliteit van leven te ver

Je hoeft het niet alleen te doen!

  • Shit or Shine  - Magazine voor Cancer-Survivors - Voor vrouwen met/na de behandeling van kanker. Een platform en community voor vrouwen met/na kanker die krachtig en stralend in het leven willen staan. 
  • SOS-CoachClub: Shit or Shine CoachClub. Ik ben als coach aangesloten bij de SOS-CoachClub, een onderdeel van Shit or Shine voor vrouwen met/na kanker. Shit or Shine CoachClub
  • Care for Cancer: ondersteunende zorg thuis bij kanker. Ik ben als consulent aangesloten bij Care for Cancer. Allerzorg - Care for Cancer (de meeste zorgverzekeraars vergoeden deze consulten). 

 

 

KOM IN ACTIE Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen!
Neem direct contact op
© 2023 Leefstijlconsulent Miriam